Vilovecka | Emilias fitness blogg

Emilias fitness blogg

Annons

Vilovecka

Då tar vi en paus från verkligheten en stund. Laddar batterierna och kommer hem med ny härlig energi. Efter att ha tränat stenhårt i flera veckor nu så känner jag att min kropp måste få vila, det är så viktigt. Vilan glöms lätt bort och ångesten tar över.

Vila ingår i träning. Om du inte vilar så kommer musklerna inte återhämta sig ordentligt och du riskerar att bli sjuk eller att din form blir sämre. Känner du att din kropp är öm, att du har svårt att sova så kan det vara ett tecken på att kroppen behöver vila. Att träna för ofta är inte bra, då kan din kropp gå åt det motsatta hållet och bli svagare. Men att träna för sällan är inte bättre det. Det är viktig att hitta en bra balans mellan träning och vila. Att ha en så kallad vilovecka kan ibland vara bra, då samlar du på dig energi och kommer känna dig som en ny människa när du är åter på gymmet.

image

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats