Viktigt att veta | Emilias fitness blogg

Emilias fitness blogg

Annons

Viktigt att veta

Om man är överviktig är det viktigt att veta att man inte kan börja träna hårt direkt. Kroppen har inte blivit van med den motionen tidigare och behöver därför byggas upp sakta. Därför är det bra att börja ta lätta promenader ett bar gånger i veckan för att komma igång.
Man måste komma ihåg att kosten är lika viktig som träningen, ändrar du din kost till mer proteinrik mat för att behålla muskelmassa, kolhydrater i form av fiberrik mat, så som grönsaker och frukt så kommer du att förbränna mer fett. Man brukar säga att energiintaget för viktminskning bör ligga på 500 kcal mindre än energibehovet per dag.

Att cykla och intervallträna av olika slag ger bäst effekt vid viktnedgång. Man ska undvika att Maxa i styrketräning under viktnedgångsfasen därför att muskeluppbyggnaden och muskelreparationen är så begränsad under denna period. Använd hellre lättare vikter och fler repetitioner. Det är viktigt att få en person som är ny inom träning att känna att det är kul att träna. Kör man slut på sig själv kan det vara lätt att man lägger ner och slutar helt. Det ska vara kul att träna och man ska känna att man har motivation till att göra det flera gånger. Att utöka den där promenaden någon kilometer kan vara en början till ett mål. Börja utmana dig själv och se vad du klarar av.

image

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats