Hur mycket ska jag äta och vad? | Emilias fitness blogg

Emilias fitness blogg

Annons

Hur mycket ska jag äta och vad?

Om man tränar hårt måste man äta hårt. En vältränad person förbrukar mer energi än en otränad och det innebär att man måste få i sig mer energi. Du behöver inte bara energi innan och under ditt pass utan också efteråt. Det hjälper till att kyla av kroppen och dämpa mjölksyran som ofta uppstår. Kroppen måste även ha energin till att reparera de skador som bildas i musklerna.

Hur mycket man ska äta beror på hur lite eller stor du är eller om du är kvinna eller man. Såklart beror det också på hur mycket du rör dig och om du håller på att växa.

Hur mycket man ska äta är en fråga i sig. Man brukar säga att ungefär hälften av den energin du får i dig ska komma från kolhydrater. Om du tränar mycket ska du äta mer kolhydrater men du ska såklart äta grönsaker och protein för att inte överskrida gränsen.

image

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats