Vad innebär att bulka och deffa? | Emilias fitness blogg

Emilias fitness blogg

Annons

Vad innebär att bulka och deffa?

Många som drar igång med träningen efter semestern kör i några månader men slutar snabbt där efter för att dem inte ser några tydliga resultat. Styrketeäning kan vara knepigt på det viset att man ofta står och stampar på samma vikter dag ut och dag in.

Till hösten är det många som brukar använda sig av begreppet “Bulka” det innebär i detta fall att man äter mycket och tränar hårt för att lägga på sig mer vikt bestående av muskelmassa. Det är många som inte riktigt vågar börja me detta för att dem är rädda för att bli av med tvättbrädan. Men vägen till tillväxt och styrka börjar med bra kost, träning och sömn.

Deffa brukar man oftast göra innan sommaren börjar och man ska hänga på stranden eller inför tävlingar. Då vill man ju vara i toppform. Men för att komma dit måste man gå ner i fettprocent men fortfarande bibehålla muskelmassan. Många som deffar brukar ta mindre mängd men fortsätta att styrketräningen som vanligt. I början är det jobbigt, du blir yr och trött fortare och energin är inte på topp. Efter ett par dagar börjar kroppen vänja sig mer och mer och det blir lättare att både träna och äta. Att väga maten kan vara bra för att se exakt hur mycket du ska äta. Att mäta dig kan kan hjälpa dig att se resultat på bästa sett.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats